Kapcsolat: +36 30/742-7471 | info@agricumegyesulet.hu
„Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok - lokális színterek” (2013-2014) Kódszám TÁMOP-6.1.2111


Projekt leírása2013. 06. 21-én az Agricum Turisztikai és Természetvédelmi Egyesület TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-1037 kódszámmal pályázatot nyert a „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok - lokális színterek” (Kódszám: TÁMOP-6.1.2/11/1) konstrukcióból "Sporttal, mozgással, stresszmentes élettel a dohányzásról való leszokásért és a fenntartható fejlődésért" - programok felnőtt és ifjúsági csoportok számára” címen.

A 10 alkalmas, havi rendszerességgel megrendezésre kerülő programsorozat 2013. októberében indult. A résztvevők kezdésként egy egészségügyi és pszicho-szociális állapotfelmérésen vettek részt, majd ezután vette kezdetét a tréningmódszerű szemléletformálás. A résztvevőknek különböző alternatív módszereket elsajátítva lehetőségük nyílt egy stresszmentesebb, vagy akár stressznélküli életmód kialakítására. A szemléletformálás kiterjedt a stresszkezelés mellett a dohányzásról való leszoktatásra is.

2013 decemberétől kezdetét vette a három alkalmas kispályás labdarúgó torna. A sorozat második felvonására 2014. márciusában, a harmadik összejövetelre 2014. júniusában került sor.

A pályázat keretein belül az Agricum Turisztikai és Természetvédelmi Egyesület az Egererdő Zrt. (Antal József Szilvásváradi Erdészet, erdőgondnok) együttműködésével rendhagyó osztályfőnöki órákat szervezett a Bélapátfalvai Petőfi Sándor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában. 2014-ben további rendhagyó alkalmak kerültek megrendezésre a civil szervezet szervezésében, mely alkalmak tovább gyarapították a tizenévesek erdészettel, környezetvédelemmel kapcsolatos ismeretanyagát.

Az osztályfőnöki órákkal párhuzamosan az Agricum Turisztikai és Természetvédelmi Egyesület megrendezte a „Négy évszak túrasorozat”-ot, amely évszakonként egy alkalommal biztosított lehetőséget a tanulóknak, hogy emlékezetes pillanatokat töltsenek a természetben. A túra során hallott és megtapasztalt ismeretekről a Bélapátfalvai Petőfi Sándor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában lebonyolított rajzversenyeken tehettek tanúbizonyságot a nebulók.


A pályázat kiemelkedő projektjeként 2014. június 18-22-ig került megrendezésre a "Nyári tábor”, mely során a túrákon és az osztályfőnöki órákon részt vevő gyermekek izgalmas vetélkedőkön, tanulmányi versenyeken mérhették össze erejüket, érdekfeszítő előadásokon tudhattak meg többet közvetlen környezetük élővilágáról, természeti értékeiről.

A pályázat keretein belül megvalósított programsorozat júliusban zárult egy kimeneti egészségügyi és pszicho-szociális állapotfelméréssel, illetve egy 1 napos egészségnappal.Galéria


1. Előadások
...

2. Túrák
...BR>
3. Tábor
...

4. Rajzverseny
Első helyezett kép:

5. Stressz-és dohányzás leszokás foglalkozások
...

KAPCSOLAT

Agricum Turisztikai és Természetvédelmi Egyesület

Cím: 3300 Eger, Keglevich u. 17.

Telefonszám: +36 30/742-7471

E-mail: info@agricumegyesulet.hu

Facebook: Agricum Egyesület