Kapcsolat: +36 30/742-7471 | info@agricumegyesulet.hu
TISZTÍTSUK MEG AZ EGED-HEGYET! 2022


Nagy-Eged hegyi szemétszedés 2022Eged hegyi takarítás 2022.okt.2.
Köszönjük a résztvevőknek, hogy ismét megszépítettük és megtisztítottuk az Eged hegyet.
Jövőre találkozunk!

Emlékeztetőül:
Eger északkeleti határában szigetszerűen emelkedik ki környezetéből az 536 m magas Nagy-Eged hegy. Egyedülálló fekvése, különlegesen kedvező éghajlata és rendkívül gazdag élővilága egyaránt szerepet játszik abban, hogy az elmúlt években a vidék egyik leglátogatottabb természeti területévé vált. Különösen értékes a hegy délnyugati lejtőit borító cserszömörcés karsztbokor erdő, amelyet 1978-ban természetvédelmi területté nyilvánítottak.

A hegy jellegzetes kőzeteinek, élőlényeinek és életközösségeinek megismerését segíti elő az 1991-ben létrehozott természetismereti tanösvény. A tanösvény a könnyen megközelíthető Csomós-tanyánál indul és mintegy 4 km hosszú hurkot leírva oda is érkezik vissza. A szintkülönbség körülbelül 300 m. A kalandos útvonal 7 állomásán színes képekkel illusztrált ismertetőtáblák segítenek a növény- és állatfajok azonosításában. Kényelmes végigjárásához megközelítőleg 3 óra szükséges.

E csodálatos természeti érték megőrzését, közvetlen környezetünk megóvását és tisztán tartását szolgálta az immár 10 alkalommal (2011 óta) megrendezésre kerülő „ Nagy-Egedi szemétszedés!” akcióprogram. Az önkéntes alapon szerveződött program minden év szeptemberében, a TeamBuilding Egyesület és az Agricum Turisztikai és Természetvédelmi Egyesület védnöksége alatt szokott megrendezésre kerülni. A rendezvényen megjelent számos önkéntes természetbarát jelenlétével és aktivitásával jelezte napjaink társadalmának, hogy nem lehetünk közömbösek környezetünk, a minket körülvevő élővilág megóvását, védelmét illetően. Ez az összefogás is jelezte, hogy együtt sikerülhet „feléleszteni” a természet és az élővilág iránti szeretetet.

Amennyiben Ön is szeretne segíteni ebben a nem könnyű küldetésben, szeretne önkéntesként részt venni az évente több alkalommal is megszervezésre kerülő, Heves megye több pontját is érintő „szemétszedő” akcióinkban, kérjük, keressen minket bizalommal. Hiszen minden dolgos kézre szükség van!

Címe:3300, Eger, Keglevich u. 17.
Telefonszáma: 06-30-742-7471Amennyiben adója 1%-val is támogatná Egyesületünket, adószámunk:
Adószám: 18591143-1-10Galéria


1. Kép
...

2. Kép
...

3. Kép
...

KAPCSOLAT

Agricum Turisztikai és Természetvédelmi Egyesület

Cím: 3300 Eger, Keglevich u. 17.

Telefonszám: +36 30/742-7471

E-mail: info@agricumegyesulet.hu

Facebook: Agricum Egyesület